Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

A pontozás

2015.12.01. 13:09 Gordon Blő

 

Gordon Blő, az éttermek értékelésekor a Gault&Millau pontozási szisztémáját alkalmazza.

Bár a Michelin Guide és a Gault&Millau is hangsúlyozza, hogy értékeléskor csak is a konyha teljesítményét veszi figyelembe, tehát a kiszolgálást, külsőségeket, egyéb tényezőket nem, Gordon Blő zárójelbe teszi az adott pontszámot abban az esetben, ha az egyéb tényezők ezt indokolják, tekintettel arra, hogy a vendéglátás egy sok összetevős, komplex terület.

A Gault&Millau értékelési rendszer szempontjai:

  • A felhasznált alapanyagok minőségének és frissességének vizsgálata
  • Az elkészítés módja, technológiája
  • Ételek harmóniája, arányok
  • Kreativitás, tálalás
  • Ár/érték arány
     

A Gault&Millau pontrendszere:

Az értékelés 10-20 pont közötti skálán történik. 10 pont alatti teljesítmény esetén „T” minősítés jár.

  •  T: tesztelt de nem értékelt étterem.
  •  10 pont: átlagos színvonalú konyha
  •  11-12 pont: ajánlható, tisztességes konyha, mely minden jobb étteremtől elvárható
  •  13-14 pont: jó konyha, többet, különlegesebbet nyújt az átlagosnál
  •  15-16 pont: magas szintű minőséget nyújtó konyha
  •  17-18 pont: a legmagasabb minőséget képviselő konyha
  •  19 vagy 19,5 pont: az étterem a világ legjobbjai közé tartozik
  •  20 pont: a legmagasabb minősítés, szinte lehetetlen megszerezni
     

 


 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása