Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Sáfránkert Paloznak

2016.05.09. 14:18 Gordon Blő

A Homola pincészet, 2015-ben nyitotta meg Paloznakon (Csopak mellett) Sáfránkert nevű vendéglőjét. Kerekes Sándor, mint executive séf vett részt a munkában, de az étterem idei kommunikációjában, neve már nem jelenik meg. Részlet a weboldalon található bemutatkozóból: „Az étterem célja egy jó értelemben vett vidéki konyha megteremtése kiszámítható, magas színvonalú kínálattal, friss, minőségi alapanyagokkal, otthonos hangulattal, grill hangsúllyal.” Mivel még nincs szezon, a grill ételeket nem volt lehetőség megkóstolni, és bár a vidéki konyhára nincs pontos definíció, érdemes azért rávilágítani valamire. Míg a budapesti konyhákon egyre gyakrabban találkozni a hosszú ideig méltatlanul mellőzött belsőségekkel, illetve szintén mellőzött vagy a szakszerűtlen bontás miatt korábban nem is ismert húsrészekkel, addig a Sáfránkertben a csirkepaprikás supreme csirkemellből készül, sertés gyanánt szűzpecsenyét, kacsából mellet, marhából rib eye-t szolgálnak fel. Nincs ezekkel az alapanyagokkal semmi probléma, de hogy mennyire illeszkednek a „vidéki konyha” koncepcióba, az erősen vitatható. A halkínálat rendben volt a látogatás napján.

1445861306-4333.jpg

Fotó: etterem.hu

Sült citromfüves karfiolkrémleves. Jó ízű és állagú krémleves. A jelleget adó anyag maximálisan érvényesül, de hiányzik némi kontraszt. A karfiolbetét nem képes betölteni ezt a funkciót.

img_1041.JPG

Hideg libamájpástétom zöldalmakrémmel. Rózsabors és vékony zsírréteg alatt szürkés-barnás pástétom, melynek íze inkább emlékeztet pecsenye, mint hízott májra. Az almapürében lévő fehérborecet túldominál. A mellé kínált kenyér középszerű.

img_1045.JPG

Kacsaragu szélesmetélttel. Túl főtt, enyhén tejszínes tésztán, száraz kacsamell csíkok és túlpuhult zöldségek (zeller és sárgarépa). Tetején, tépkedett parmezán szeletkék. Menzás ízvilág. 

img_1056.JPG

Rib-eye steak konyakos borsmártással, rozmaringos parázsburgonyával. A gyenge minőségű rostélyos erősen túlkészült, mellette, kis tálkában, kocsonyás állagú, édeskés borsmártás. Konyak nem érezhető. A parázsburgonya tálaláskor kapott egy rozmaring ágacskát. 

img_1054.JPG

img_1065.JPG

Csokoládé ganache torta rumos meggyel. Vékony piskótán nagyon hideg, nagyon kemény és nagyon tömény ganache, meggykompóttal.

img_1071.JPG

Összesítés: Fiatalos, hangulatos étterem Paloznak központjában. A szerviz bájosan amatőr, a konyha hibát, hibára halmoz.

Értékelés: T   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://homolapinceszet.hu/safrankert-vendeglo/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása