Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

The Big Fish

2016.05.20. 13:41 Gordon Blő

A budaörsi The Fishmarket Kft. nem csak halfeldolgozással, halak kis és nagykereskedelmével foglalkozik, hanem pár éve a vendéglátás aktív szereplője is. Budaörsön az üzem mellet halbüfét, a belvárosban tengeri bisztrót üzemeltetnek. Nehéz lett volna jobb helyszint találni a bisztró számára, mint az Andrássy út frekventált részén, pár lépésre az Oktogontól. A külföldi vendégeket mágnesként vonzza a nyüzsgő terasz, a bor és a seafood. A berendezés ízléses, mediterrán hangulatú. A friss hal a The Big Fish számára, házon belüli alapvetés.

image4.jpg

Fotó: thebigfish.hu

The Big Fish vegyes ízelítő. Hosszú tányéron három féle kóstoló. A tésztakosárban tálalt lazac tatár mogyoróhagymával, kaprival, ánizskaporral, a tintahal tatár tintás majonézzel és aiolival van ízesítve. Mindkettő kapott még citromot és kevés olívaolajat. Frissek és jóízűek. Kevésbé sikerült a polip carpaccio, mely túlságosan puhára főtt, így nem nagyon maradt textúrája.

img_1375.JPG

img_1334.JPG

img_1332.JPG

img_1333.JPG

Marseille-i halleves. Azt gondolná az ember, hogy a város egyik legjobb hallevesét biztos itt találja. A halfeldolgozóból annyi és annyi féle, alapanyag érkezhet hozzá, amiből különlegesen jó leveseket lehetne főzni. Jelen esetben a lé határozottan savanyú a nem jól megválasztott és túladagolt fehérbortól. A benne lévő halak frissek és jó állagúak, a feketekagyló fáradt. Mellé bagettet és aiolit kínálnak. Összességében nem kellemes a levest fogyasztani.

img_1469.JPG

Spaghetti Frutti di Mare. A látványra nem sokat adtak a tálalásnál. A kagyló ezúttal friss (ez egy másik nap), a tintahal a garnéla a spagetti mind jó állagúak, de a paradicsomos-tejszínes sugo, minden karaktert nélkülöz. Az ételt, fogyasztás közben az intenzív sózás és borsozás sem menti meg.

img_1338.JPG

Aranydurbincs, sültburgonya. Szépen elkészített, friss, szaftos, erősen sótlan hal. Hasüregében kakukkfű, ánizskapor, petrezselyem és fokhagyma. A héjas burgonya, mirelit, ami ezen az árszinten nem túl jó pont.

img_1476.JPG

Friss tintahal. Szakszerűen elkészítve és jól ízesítve.

img_1339.JPG

Banános csokoládé tart. Friss, omlós linzertészta, benne jóízű banánragu és csokoládé ganache. Mellette banánfagyi és robbanós cukorka. Jól sikerült desszert. 

img_1344.JPG

Összesítés: Szépen berendezett tengeri bisztró a város szívében. A szerviz fiatalos, pörgős. A halak túlnyomórészt frissek, sajnos a konyhai munka elnagyolt, felületes.

Értékelés: 10 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.thebigfish.hu/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása