Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Platán Étterem Tata

2016.04.11. 13:10 Gordon Blő

Tatán, a gyönyörű Öreg-tó partján áll a Platán étterem. A konyhát az a Pesti István vezeti, aki komoly hírnevet szerzett a Babel Delicate-nak és Michelin csillagot 2015-ben a Tantinak. Festői környezet, hangulatos vidéki étterem, vízparti terasz és csillagos Séf, minden adott egy ígéretes ebédhez/vacsorához.

1384787808-1393.jpg

1384787807-8438.jpg

Fotók: etterem.hu

Pisztráng tatár, gyömbér, ponzu. A fáradt hal textúrája megrogyott, a ponzu és a gyömbérzselé jól ízesíti, de ez már sovány vigasz. Friss és üdítő a római saláta és a szezámolajos uborka spagetti.

img_0045.JPG

Kacsamáj pástétom, ananász, kalács. A jó minőségű kacsamáj, jól is lett elkészítve, hőmérséklete optimális. Mellette friss, vajas, pirított kalács, ananászfátyol, püré és chutney. Hibátlan tányér.

img_0047.JPG

Marhagulyás csipetkével. Amit ezen a néven tálaltak, az nem gulyás volt. Édeskés, paradicsomos, híg lében, túlpuhult marhahús és középszerű zöldségek. Egyedül a burgonya volt kiemelkedő.

img_0057.JPG

Szt. Jakab kagyló, kacsazúza, polentakrém, spenót. Szépen pirult, szaftos kagyló, kissé neutrális polentakrém, alatta túlságosan apróra vágott kacsazúza és egy paradicsomos, jus alapú mártás, amiben visszaköszön a levesnél megismert ízvilág, és amely eluralja a tányért.

img_0067.JPG

Rántott mangalica karaj, vajas újburgonya. A karaj nem hordozza azokat a tulajdonságokat, amiért a mangalicát szeretjük, voltak jobb és kifejezetten száraz részei. Vastagsága ez esetben nem válik előnyére. Jól elkészített garnírung a kívül pirult, belül krémes újburgonya.

img_0073.JPG

Desszert nincs, a süteményes pultból lehet cukrásztermékeket választani. Minőségük a nagy átlagon túl mutat, de a menü lezárására nem alkalmasak.

img_0108.JPG

img_0114.JPG

Összesítés: Kivételes adottságú étterem, amilyenből nem túl sok van az országban. A konyhán harcedzett, precíz és nagytudású séf, ennek ellenére a teszt napján a teljesítmény elszomorító. A pincérek kissé demotiváltnak tűnnek, nem túl közlékenyek, rutinból oldják meg a feladatot.

Értékelés: 11 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.platanrestaurant.hu/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsekklisztNo.10Reloaded 2016.04.26. 01:58:33

Lehet, hogy ciki ezt kimondani, de mintha a séf úr mindenhol megbukna (tudom: Michelin csillagos lett a Tanti, de...), illetve menekülne egyik helyről a másikba? 11 pont az nagyon gyenge tőle...
süti beállítások módosítása