Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Laci! Konyha! Paródia!

2016.04.01. 10:31 Gordon Blő

Április 1-i bolondozás!

Sokat hallani Mogyorósi Gáborról és az Ő egyedi, merész konyhájáról, így hát ideje volt bekukkantani. Az étterem a Hegedűs Gyula utca egyik pincéjében található, ahol régebben valami punk klub működhetett és a padlásról lehozott bútorok, no meg a játszótérről elbugázott hinta adja a berendezés gerincét. Az étlapot böngészve ért az első kellemetlen meglepetés, összesen 11 tételből áll, sehol a megszokott szekciók, mint a szárnyasból, sertésből, marhából, halból, vadakból készült ételek, a levesek és az előételek sokasága, desszerteknél palacsinták, somlói, túrógombóc és tiramisu. Itt semmi ilyen nincs, akkor miből válasszon az ember? Ezen a ponton kissé elbizonytalanodtam, de ha valamibe belekezdünk, azt nem adjuk fel.

20160325_131356873_ios.jpg

Szürkemarha szív, feketerizs ropogós, gyömbéres uborka. Nem gondoltam volna, hogy kutyakajával akarnak megetetni, mert, hogy marhaszívet szerintem épp eszű ember nem eszik, ráadásul mellette szenesre sütött chips és hideg uborkafőzelék díszeleg. Úgy csináltam, mint aki elégedetten majszol, de közben behajítottam az egészet a zsebemben lévő kis nejlontasakba (harcedzett étterembejárónál mindig van ilyen) és hátradőltem.

20160324_192903023_ios.jpg

Kacsaleves, kacsamáj. A leves tele volt zöldekkel, mint ha egy mezőn szolgálták volna fel szeles időben. A benne lévő kacsamáj nem főtt meg rendesen, gondolom elfelejtették időben belerakni, a spagetti jó volt, a lé színe szép, de némi vegetát elbírt volna még.

20160324_193003037_ios.jpg

Halleves, rántott shitake, medvehagyma. A leves megint tele volt zöldséggel, hal nem volt benne, az egyik rántott gombámat belejtették a csészébe, és különben is, ezért a két kanálnyi mennyiségért kár volt kihozni.

20160325_132315152_ios.jpg

Onglet, árpakása, szalonnás langyos fejes saláta. Mivel rutinos vagyok, az első, amit megnézek, hogy a díszítés milyen állapotban van. Itt nem volt fonnyadt, de meleg volt, amiből azonnal tudtam, hogy a tányért, úgy ahogy van bemikrózták. Tovább tetézte a bajt, hogy a hús nem volt megsütve, szinte nyersen szeletelték, az árpa kemény volt, mint a kő. Egyedül a pörköltszaft ért valamit, de ez sovány vigasz. Nincs idő rendes étlapot írni? Nincs idő normálisan megfőzni az ételt? Mi van itt?

20160324_195905181_ios.jpg

Bőrös malaclapocka, burgonyafőzelék, kecskesajt, sóska, tojás. A húsról leesett a bőr, gondolom úgy dobta a szakács, a pincér után. A főzelék nincs berántva, ez így inkább egy krumplileves. A pecsenyelé, amivel körbelocsolták a tányért, szintén megér egy misét. Miért olyan nehéz megjegyezni a jus készítését? Megsütöm a húst, félreteszem, a zsírján paradicsom pürét pirítok liszttel, felöntöm vízzel vagy másodlével, kiforralom, sózom, borsozom, leszűröm. Ennyi! Katasztrófa, ami itt folyik!

20160324_200024409_ios.jpg

Ököruszály, lúdgége tészta, shimeji, kápihab. Ököruszályt eddig még csak levesben láttam, de ez legalább jól meg volt főzve. Tetején habosított gulyáskrém. Köretként tészta és bébi gomba. Ha nem állt volna az egész valami savanyú levesben, egész jó lehetett volna.

20160325_133523291_ios.jpg

Tápiókapuding, gránátalma, jázminos csokoládé. A desszert jó volt. Puding, csokik, magvak és gyümölcsök, de kb. négyszer ennyi kellett volna belőle. Gondolom pont nálam fogyott el, amin már meg sem lepődőm.

20160324_202343498_ios.jpg

Összesítés: Mogyorósi Gábor nem hogy egy mestervizsgán, de még egy szakmunkás vizsgán sem menne át. Az alapoktól kéne az égeszet újratanulnia. Én az étlapírással kezdeném a helyében.

Értékelés: 1 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://lacikonyha.com/

A Facebook evidens, de kövess az Instagramon is, mert ott máshol nem megjelenő tartalmakkal találkozhatsz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.01. 10:52:55

Szoktam marhaszívet készíteni, de pestez nagyon sok idő. Meg persze megszerezni sem könnyű.

sellőlány 2016.04.26. 07:14:16

Haha, szomorú, de az átlag vendég tényleg egy ilyen kritikát írna. A friss zöldség jelenlétére való "panaszkodás" külön tetszett. A Laci!Konyha! az egyik legkedveltebb helyünk egyébként. Nekünk az enteriőr is bejön (vagy csak már megszoktuk).
süti beállítások módosítása