Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Márga Bisztró Csopak

2016.05.02. 14:19 Gordon Blő

2015 tavaszán a csopaki Szent Donát étteremből Márga Bisztró lett. A változásért, Deli János a felelős, aki korábban, többek között Heston Blumenthal mellett tanulta (újra), hogy kell a konyha és a vendégek közötti teret pozitív tartalommal megtölteni. Hazaérkezése után sikeres éveket töltött a MÁK Bisztróban, mint üzletvezető. Csopakon a csapatot újrakonfigurálta, majd megkezdték a közös munkát Endrédi Zoltán Séffel. Az étterem a hegyoldalban található, a panoráma pazar.

img_1010.JPG

Fotó: Márga Bisztró facebook oldal

Marhanyelv, torma, alma. Nem túl sós, füstölt marhanyelv, sajtkrémmel rétegezve, melyben a torma határozottabban is megnyilvánulhatna. Mellette csicsóka chips és almavariációk. Kontrasztos, jó ízek.

img_0868-1.JPG

img_0858.JPG

Spárgakrémleves lazactatárral. Intenzíven spárga ízű levesben, ress spárga sípok és mascarpone habba forgatott, friss lazackockák.

fullsizerender-2.jpg

Halleves házi tésztával, fogaspástétommal. Citromnáddal ízesített, kellemes hallevesben, sárgarépa, légiesen könnyű fogasgaluska és tészta, aminek van harapása.

img_0884-2.JPG

img_0891-2.JPG

Kacsamell paprikás dödöllével, lecsópürével. Némileg túlkészült a szárnyas, de ez nem indokolja a hús nagymértékű szárazságát, melyet feltehetően alapanyag probléma vagy a pihentetés elmulasztása (vagy sok minden más is) okozhatott. A dödölle alulízesített, kissé kesernyés. Üde színfoltjai a tányérnak a lecsó és paprika krémek.

img_0909-2.JPG

Marhastefánia zöldségekkel. Kiválóan elkészített, kívül pirult, belül puha, zselatinos marhahús, jó állagú, zsenge zöldségekkel (sárga és lila cékla, spárga, zöldborsó, sárgarépa, laskagomba). A hús/zöldség arány sajnos nem megfelelő, a mártás jellegtelen.

img_0913-2.JPG

Mákosguba. Meglehetősen újragondolt, de jól sikerült desszert. Kellemesen savas, fahéjas meggy kuli, édes kalácstészta, mákos keksz, habcsók, mák és vanília fagylalt.

img_0923-2.JPG

Összesítés: Gyönyörű panorámával rendelkező, szépen berendezett étterem, jól muzsikáló konyhával. A szerviz szakszerű. Deli János és Endrédi Zoltán jó irányba evezik a hajót, eggyel megnövelve az értékelhető balatoni éttermek számát.

Értékelés: 13 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://marga.hu/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása