A rántotthúst mindenki szereti. Erre alapozott Bíró Lajos, amikor a Séf utcája után, megnyitotta második helyét a Hold utcai vásárcsarnokban, Buja Disznó-k néven. Mint, ahogy a névválasztásból sejteni lehet csak disznóságok szerepelnek a táblán. Abált orr és fej, szalontüdő, rántott fül és a főszereplő A RÁNTOTTHÚS. A rántotthús egy nagyon egyszerű étel és mégsem. Nem mindegy, hogy milyen alapanyagból, milyen morzsában és hány fokon sül. Elég sok a buktató ahhoz, hogy ne legyen tökéletes a végeredmény. Biró Lajos sokfélét nyilatkozott a procedúráról, mint például a négy összetevős panír, a három különböző hőfokon történő sütés, és a napi többszöri olajcsere a fritukban, de aki ismeri Őt, az tudja, hogy inkább azt kell figyelni, amit csinál, mint sem, hogy azt, amit mond. A Buja Disznó-k-ban a rántotthús rövidkarajból készül, kb 400g-os, nincs agyon klopfolva, tehát legalább 5-6 mm-es a hús, nincs túlsütve és mindig a rendelés pillanatában készül. A csontot is megkapja a vendég, nagyon ötletes a tálalás, és finom a mellé adott bécsi krumplisaláta. Egyszóval 2100 Ft-ért telitalálat. A rántott fül hasonlóan eltalált fogás. A fül puhára van abálva, de még van tartása, így rántják ki a 3 méretes darabot, amit krumplisalátával és tartármártással kínálnak.
Nagyon örvendetes, hogy a Hold utcában ilyen jó rántotthúst lehet enni, de egyben nagyon szomorú, hogy ez ekkora kuriózumnak számít, és nem lehet minimum minden kerületben, legalább egy helyen hasonlóhoz hozzájutni.
Weboldal: https://www.facebook.com/bujadisznok