Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Gettó Gulyás

2016.02.14. 00:14 Gordon Blő

Pár napja, teszt üzemmódban, egy hiánypótló műfaj első fecskéjeként nyitott meg a Gettó Gulyás nevű egység a Wesselényi utcában. Nagy öröm ez sokunk számára, hisz az egy főre jutó hamburgerezők száma, már bőven meghaladta a kívánt szintet, és mert a pörkölt/gulyásfélék méltatlanul háttérbe szorultak manapság. Természetesen, ha az ember betér egy étterembe, nagy valószínűséggel talál az étlapon pörköltet, de más, amikor a buli negyed közepén, tematikusan jelenik meg, büszkén hirdetve a műfajt: Pörköltöző. Jó lenne, ha az első fecske nyarat csinálna, és a város számos pontján, hasonló pörköltözőkben lehetne, tisztes gulyáslevest illetve pörkölteket burkolni két hamburger és gyros között.

img_5187.JPG

A  Gettó Gulyás berendezése igen érdekesre sikeredett, a hanyag elegancia stílusa keveredik sok minden mással, de egyáltalán nem nyomasztó, sőt! Az étlapon csontvelő, tunkolni való pörköltszaft, gulyásleves és számtalan pörköltféle.

Gulyásleves. A lében érezhető a marhapörkölt íze, de legalább ennyire domináns a zöldség íz is, és ez nem tesz jót neki. A hús száraz (nem megfelelő húsrész), a zöldségek túlfőttek.

img_5272.JPG

Hortobágyi palacsinta. Az ebéd fénypontja. A palacsintában darált borjúpörkölt (inkább növendék marha), körülötte jóízű, nem túl lisztes paprikásmártás.

img_5251.JPG

Birkapörkölt petrezselymes burgonyával. A birka különböző részeit vonúltatja fel az amúgy kellemetlenül édeskés pörkölt. Egyes darabok már szálasra, szárazra készültek, más részei rágósak, a bennük lévő kollagén még nem adta meg magát.

img_5186.JPG

Vörösboros marhapörkölt, tarhonyával. A hús nagyon száraz, nehezen csúszik. A pörköltszaft itt nem édes, de a vörösbor kissé kilóg. A dörzsölt tarhonya jól sikerült.

img_5258.JPG

Borjúpaprikás túrós csuszával. A borjú megint csak a rossz húsrész választás áldozata lett, itt sajnos a paprikásmártás sem sikerült úgy, mint a hortobágyinál. Kevesebb liszt és több tejföl javíthatott volna az eredményen. Határozottan jó viszont a baconba tekert és így megpirított túros csusza.

img_5260.JPG

Összesítés: A pörköltöző jó kezdeményezés, remélhetőleg ragályos lesz. Sajnos a kivitelezésben még elég sok a hiba, de ezek kis odafigyeléssel könnyűszerrel javíthatók. Nagyon fontos lenne a megfelelő húsrészek kiválasztása, a marhacombból készült pörköltet, csak a csirkemellen szocializálódott tinik értékelik, de nem biztos, hogy Ők a célközönség. A pontozás jelen esetben elmarad, mivel ez nem lenne ildomos, egy hivatalosan még meg sem nyitott étteremmel szemben. Kis idő múlva, mikor a konyha már elkapja az ívet és a napi rutin szerint működik, pozitív változások állhatnak be.

Az étterem weboldala:  https://www.facebook.com/gettogulyas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása