Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Macesz Bistro

2016.03.13. 12:20 Gordon Blő

A zsidó konyha, azon belül is a budapesti zsidó konyha sokak szíve csücske, még olyanok is rajongani tudnak a libából vagy épp marhából készült, zsidó hagyományokra épülő fogásokért, akik nincsenek tisztában az adott étel eredetével. Sajnos Budapesten nagyon kevés helyen találhatunk modern felfogásban elkészített, minőségi zsidó (nem kóser) ételeket. A VII. kerületben, a zsidó-buli negyed közepén található Macesz Bistro a belváros egyik legizgalmasabb kulináris színfoltjaként hirdeti magát. Letisztult, visszafogottan elegáns, otthonos hangulatú étterem.

Zsidótojás. Végtelenül leegyszerűsített verzió. Nem rossz, de ezzel az összes erényét kimerítettük. A mellé kínált kétféle kenyér nagyon szerény minőségű.

img_5902.JPG

Töltött libanyak, gersli. A húsos töltelék minden karaktert nélkülöz, a nyakbőr gumis. Az újhagymával és petrezselyemmel frissített gerslinek van harapása, jól sikerült köret.

img_5898.JPG

Húsleves, maceszgombóc. Marhahúsleves jóízű maceszgombóccal, jó állagú zöldségekkel és kevésbé jó állagú marhahús kockákkal.

img_5905.JPG

Sólet, libacomb, tojás. Nem érezni az alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon át, fajsúlyos húskoncokkal készített sólet érett ízeit. Helyette egy gerslivel turbózott babfőzeléket kapunk. A libacomb felső része az érthetetlenségig túlsült, minden, ami értékes volt benne, ez idő alatt távozott.

img_5913.JPG

Ludaskása. Ebben a fogásban megkapjuk a libacomb másik (alsó) felét, hasonló kvalitásokkal, és mellé egy szelet fáradt, túlkészített hízott májat. A kellemesen zsíros, zúzás, zöldséges kása nyújt némi vigaszt a lehangoltságban.

img_5908.JPG

Marhapofa, vadas, pirított maceszgombóc. A szaftos, zselatinos marhapofa szélein kiszáradás jelei mutatkoznak, a helytelen tárolás vagy a nem megfelelő regenerálás miatt. Alatta savhiányos, túlédesített, sűrű vadas mártás, köretként vágási felületén megpirított maceszgombóc.  

img_5917.JPG

img_5921.JPG

 

Összesítés: A várostörténetileg sem elhanyagolható, és minden egyéb szempontból is szuper lokáció, a kellemes hangulat és a meglehetősen jól működő, precíz szerviz, sokkal komolyabb teljesítményre predesztinálná a konyhát.

Értékelés: T   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://maceszbistro.hu/

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása