Feke Zoltán séf, 3 éve nyitotta meg saját éttermét a Ferenc téren, ahol akár egy a vendégtérbe tolt Citroen kacsában is elfogyaszthatjuk a vacsoránkat. A kinyitható, nagy üvegfelülettel rendelkező, szépen berendezett étterem, ékes példája annak, hogy bátran ki lehet jönni a belvárosból, anélkül, hogy lemenjünk a gasztrotérképről. A séf-tulajdonos mindene a francia konyha, sokat is utazik oda merítésért.
Fotó: viamichelin.com
Csiga, szarvasgomba. Egyszerűen és jól elkészített csiga egytálétel. A karakteres, szarvasgombás, burgonyás, szalonnás ragu szépen megtámasztja a csigát.
Tatár beefsteak /French style/ + Petrus piemonti paprikás chips. Keverd magad verzió. A hús nem túl karakteres. Amivel izgalmasabbá tehetjük: tojássárgája, dijoni mustár, olajbogyó, csemegeuborka és finomra vágott hagyma. A paprikás chips meglehetősen jó, de egy szép szelet pirítós jobban illett volna.
Mangalica pofával töltött pankós borjúláb rántva, hideg balzsamecetes krumplisaláta. Ropogós bundában remegős borjúláb, benne nem túl jó állagú, száraz pofahús. Köretként nagyon eltalált, korianderes, zöldséges burgonyasaláta. Izgalmas összeállítás.
Lazac, friss borsó, bevert tojás, fekete puy lencse, új répa. A lazac belseje még rózsaszín, mégis száraz, ami alapanyag problémára utal. Mellette posírozott tojás, mely nem sikerült, roppanós lencse, édeskömény, zsenge répa és egy könnyített zöldborsófőzelék. Kissé sok az elem a tányéron, a lencse és a borsó együtt felesleges.
Boeuf Bourguignon. Tradicionális, jóízű marharagu. Benne vajpuha marhapofa, burgonya, szalonna, gyöngyhagyma, cornichon és paradicsom. Sajnos a hús-zöldség arány, a zöldség oldalára billen.
Csokitorta Petrus style. Valójában egy pohárdesszert. Csokoládé mousse, meggykuli és tejszínhab az édes vonal, fanyar narancslekvár és aprított mogyoró, mint ellensúly szerepel benne.
Összesítés: Szerethető, franciás hangulatú étterem, Ferencváros szebbik részén. Az étlap izgalmas, de a kivitelezésbe elég sok hiba becsúszik. A sóval túlságosan visszafogottan bánik a konyha, ez minden tányérra jellemző. A szerviz pontos, de távolságtartó és nem túl informatív.
Értékelés: 11 pont (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)
Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.
Az étterem weboldala: http://www.petrusrestaurant.hu/
A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.