Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Petrus Restaurant

2016.06.08. 13:07 Gordon Blő

Feke Zoltán séf, 3 éve nyitotta meg saját éttermét a Ferenc téren, ahol akár egy a vendégtérbe tolt Citroen kacsában is elfogyaszthatjuk a vacsoránkat. A kinyitható, nagy üvegfelülettel rendelkező, szépen berendezett étterem, ékes példája annak, hogy bátran ki lehet jönni a belvárosból, anélkül, hogy lemenjünk a gasztrotérképről. A séf-tulajdonos mindene a francia konyha, sokat is utazik oda merítésért.

-utk2cwjhjor_9da.jpg
Fotó: viamichelin.com

Csiga, szarvasgomba. Egyszerűen és jól elkészített csiga egytálétel. A karakteres, szarvasgombás, burgonyás, szalonnás ragu szépen megtámasztja a csigát.

img_1895.JPG

Tatár beefsteak /French style/ + Petrus piemonti paprikás chips. Keverd magad verzió. A hús nem túl karakteres. Amivel izgalmasabbá tehetjük: tojássárgája, dijoni mustár, olajbogyó, csemegeuborka és finomra vágott hagyma. A paprikás chips meglehetősen jó, de egy szép szelet pirítós jobban illett volna.

img_1903.JPG

Mangalica pofával töltött pankós borjúláb rántva, hideg balzsamecetes krumplisaláta. Ropogós bundában remegős borjúláb, benne nem túl jó állagú, száraz pofahús. Köretként nagyon eltalált, korianderes, zöldséges burgonyasaláta. Izgalmas összeállítás.

img_1906.JPG

img_1909.JPG

Lazac, friss borsó, bevert tojás, fekete puy lencse, új répa. A lazac belseje még rózsaszín, mégis száraz, ami alapanyag problémára utal. Mellette posírozott tojás, mely nem sikerült, roppanós lencse, édeskömény, zsenge répa és egy könnyített zöldborsófőzelék. Kissé sok az elem a tányéron, a lencse és a borsó együtt felesleges.

img_1912.JPG

Boeuf Bourguignon. Tradicionális, jóízű marharagu. Benne vajpuha marhapofa, burgonya, szalonna, gyöngyhagyma, cornichon és paradicsom. Sajnos a hús-zöldség arány, a zöldség oldalára billen.

img_1917.JPG

Csokitorta Petrus style. Valójában egy pohárdesszert. Csokoládé mousse, meggykuli és tejszínhab az édes vonal, fanyar narancslekvár és aprított mogyoró, mint ellensúly szerepel benne.

img_1925.JPG

Összesítés: Szerethető, franciás hangulatú étterem, Ferencváros szebbik részén. Az étlap izgalmas, de a kivitelezésbe elég sok hiba becsúszik. A sóval túlságosan visszafogottan bánik a konyha, ez minden tányérra jellemző. A szerviz pontos, de távolságtartó és nem túl informatív.

Értékelés: 11 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.petrusrestaurant.hu/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása