Gianni Annonit valószínűleg mindenki ismeri, de Arany János utcai étterme sem kevésbé híres. A Trattoria Pomo D’oro egyfajta „intézmény étterem”, sok ilyen van világszerte. Közös jellemzőjük a jó lokáció, a nagyszerűen eltalált enteriőr, a nagy befogadóképesség és a legfontosabb: mindegyik mögött van egy jó sztori.
Fotó: pomodorobudapest.com
Négysajtos felfújt vargányagomba és fűszeres körte társaságában. Könnyű felfújtban a gorgonzola minden más sajtot elnyom, tetején frittírozott cukkini. A pirított-párolt körtét mézes szirup ízesíti, de só-bors helyett, sajnos a vargánya szeletekre is ez jut.
Citrusokkal marinált lazacpisztráng színes salátával, zellerforgáccsal. Jó fajta focacciaban vegyes zöldek, zeller és pácolt lazac (Gravlax → sóval, cukorral, borssal, kaporral, citromhéjjal, 36-72 órán át pácolt lazac), melyen citrus egyáltalán nem érződik, só annál inkább. Mellette kis kanálkában uborkás, zelleres, pestos relish.
Ízletes erdei gombák levese illatos vajastésztával. Rusztikus, főzelékszerű, zöldséges gombaleves, csiperkével, laskával, kevés erdei gomba mixszel, nem túl intenzív gomba ízzel. A vajas tészta csak tovább nehezíti az amúgy sem könnyű levest.
Friss tintahal, aglio olio. A tintahal a kelleténél hosszabb ideig készült, ezért felvette a jellegzetes gumis állagot. Jól sikerült a színezett tésztából készült aglio olio.
Saltimbocca római módra, zellerpürével, rozmaringos pirított burgonya. A borjúszelet jelen esetben, sütés előtt lisztbe forgatott, rágós növendék, némi szárított sonkával és zsályalevéllel. A húsról „leeső” liszt és a nem túl jó minőségű fehérbor megpecsételte a mártás sorsát. Köretként kellemes zellerpüré és nem jó típusból készített, rozmaringgal épp hogy megkínált burgonya.
Ossobuco - „Lyukas csont” régi milánói módra. Autentikus, jó ízű raguban csontos lábszár (nem borjú), mely, még nem puhult meg teljesen. A sáfrányos rizottó tutto bene.
Sette Veli – Hét fátyol. Friss, könnyű, csokoládé és mogyorókrémes torta, korrekt glazúrral a tetején.
Őszesítés: Hosszú évek óta egy helyben toporgó és a trendeket figyelmen kívül hagyó konyha. A szerviz alapvetően jó, de a pincérek felvették az olasz mentalitást, annak minden jó és rossz velejárójával együtt. Sokszor, zavaróan hangosan privatizálnak egymás közt. Az ár/érték arány nem az étterem erőssége.
Értékelés: 10 pont (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)
Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.
Az étterem weboldala: http://www.pomodorobudapest.com/
A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.
Burgermeister 2016.04.25. 19:00:12
CsekklisztNo.10Reloaded 2016.04.26. 01:52:54
Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.26. 10:17:58
Ez már nem trattoria.
igormikornyitckij 2016.04.26. 16:34:35
gondolom rivalizálnak, vagy ott is megy az állami mutyi?
matroza 2016.04.26. 18:16:33
Olvasson Rejtőt, hátha fejlődik.
Ha poén volt, akkor én exkuzálok.