Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Trattoria Pomo D'oro

2016.04.25. 13:09 Gordon Blő

Gianni Annonit valószínűleg mindenki ismeri, de Arany János utcai étterme sem kevésbé híres. A Trattoria Pomo D’oro egyfajta „intézmény étterem”, sok ilyen van világszerte. Közös jellemzőjük a jó lokáció, a nagyszerűen eltalált enteriőr, a nagy befogadóképesség és a legfontosabb: mindegyik mögött van egy jó sztori.

slideshow4.jpg

Fotó: pomodorobudapest.com

Négysajtos felfújt vargányagomba és fűszeres körte társaságában. Könnyű felfújtban a gorgonzola minden más sajtot elnyom, tetején frittírozott cukkini. A pirított-párolt körtét mézes szirup ízesíti, de só-bors helyett, sajnos a vargánya szeletekre is ez jut.

img_0652.JPG

Citrusokkal marinált lazacpisztráng színes salátával, zellerforgáccsal. Jó fajta focacciaban vegyes zöldek, zeller és pácolt lazac (Gravlax → sóval, cukorral, borssal, kaporral, citromhéjjal, 36-72 órán át pácolt lazac), melyen citrus egyáltalán nem érződik, só annál inkább. Mellette kis kanálkában uborkás, zelleres, pestos relish.

img_0700.JPG

Ízletes erdei gombák levese illatos vajastésztával. Rusztikus, főzelékszerű, zöldséges gombaleves, csiperkével, laskával, kevés erdei gomba mixszel, nem túl intenzív gomba ízzel. A vajas tészta csak tovább nehezíti az amúgy sem könnyű levest.

img_0645.JPG

Friss tintahal, aglio olio. A tintahal a kelleténél hosszabb ideig készült, ezért felvette a jellegzetes gumis állagot. Jól sikerült a színezett tésztából készült aglio olio.

img_0659.JPG

img_0663.JPG

Saltimbocca római módra, zellerpürével, rozmaringos pirított burgonya. A borjúszelet jelen esetben, sütés előtt lisztbe forgatott, rágós növendék, némi szárított sonkával és zsályalevéllel. A húsról „leeső” liszt és a nem túl jó minőségű fehérbor megpecsételte a mártás sorsát. Köretként kellemes zellerpüré és nem jó típusból készített, rozmaringgal épp hogy megkínált burgonya.

img_0667.JPG

img_0670.JPG

Ossobuco -  „Lyukas csont” régi milánói módra. Autentikus, jó ízű raguban csontos lábszár (nem borjú), mely, még nem puhult meg teljesen. A sáfrányos rizottó tutto bene.

img_0706.JPG

Sette Veli – Hét fátyol. Friss, könnyű, csokoládé és mogyorókrémes torta, korrekt glazúrral a tetején.

img_0672.JPG

Őszesítés: Hosszú évek óta egy helyben toporgó és a trendeket figyelmen kívül hagyó konyha. A szerviz alapvetően jó, de a pincérek felvették az olasz mentalitást, annak minden jó és rossz velejárójával együtt. Sokszor, zavaróan hangosan privatizálnak egymás közt. Az ár/érték arány nem az étterem erőssége.

Értékelés: 10 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.pomodorobudapest.com/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.04.25. 19:00:12

Gagyi, egyszer voltam, többet soha!!!

CsekklisztNo.10Reloaded 2016.04.26. 01:52:54

Végre valaki helyére teszi ezt a helyet. Pont középszaer.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.26. 10:17:58

Sajnos igen, sokat romlott. Amikor bővült az előtt kezdődött a romlás, és ma semmi olyan egyedi dolog nincs benne amim miatt őket kellene választani. Anno főleg a hal miatt mentünk oda, de ma van jobb halas hely.
Ez már nem trattoria.

igormikornyitckij 2016.04.26. 16:34:35

"hangosan privatizálnak egymás közt"
gondolom rivalizálnak, vagy ott is megy az állami mutyi?

matroza 2016.04.26. 18:16:33

Szar ügy ha nem érti valaki az írott szöveget igaz?
Olvasson Rejtőt, hátha fejlődik.
Ha poén volt, akkor én exkuzálok.
süti beállítások módosítása