Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Fricska Gasztropub

2016.04.18. 11:03 Gordon Blő

Giczi Andor és Nagy Szabolcs a szemtelenül fiatal és tehetséges séfpáros, Csongrádi Csaba pincér-sommelierrel karöltve hívták életre a Dob utcai egységet. A belsőépítész egy sokak számára megoldhatatlan feladatot abszolvált, mégpedig, hogy miként lehet egy pincéből kifejezetten hangulatos éttermet varázsolni. A fiúk a konyhában teszik a dolgukat, miközben Csongrádi Úr szódás és borospalackokkal a kezében járja az asztalokat. Csongrádi Úrral egyébként vigyázni kell, mert pusztán szempillantással képes ölni és ezt nagyon gyakran meg is teszi. A táblán, minden nap megújuló menü.

borvacsora_web16.jpg

Fotó: fricska.eu

Borjú bries, fehérrépa, capri. Lágy, tiszta ízű répapürén, kissé szárazkás bríz. Caprigyümölcs, brokkoli és pecsenyelé kiséri. Az apró bakit leszámítva, izgalmas, szép tányér.

img_0139.JPG

Kacsamájpaté, eper. A pástétom vajtúltengésben szenved, máj alig érezhető. Az eper és a jófajta kenyér magára marad.

img_0141.JPG

Gulyásleves. Megfelelően vastag, kifejező ízű lében, jó állagú zöldségek, szaftos marhapofa (1-2 kocka még elfért volna a hús/zöldség arány kedvező alakulásához)  és némi apróra vágott füstölt hús. Igazi gulyásleves.

img_0146.JPG

Spárgaleves, sonka. A visszafogottan füstölt, lágy és olvadós sonka, remek betétje a könnyű, tavaszi levesnek.

img_0151.JPG

Kecske, cékla, káposztás rétes. Zsírosabb és szárazabb részeket jó arányban felvonultató, szaftos, göngyölt pecsenye. Garnírung: jól sikerült céklavariációk és kissé fojtós, unalmas rétes.

img_0154.JPG

Szarvas, zeller, feketegyökér, spenót. A gerinc a kívánt fokozaton érkezik, szépen elkészítve. Jól passzolnak hozzá a földes ízek. Intenzíven zelleres püré, karamellizált feketegyökér, parajlevél.

img_0163.JPG

Eper-csoki-karibi. Valóban karibi hangulatot idéz a kókusz, passió, mangó sorbet. Nagyon kellemes az epres-csokis szelet. Az eper ötféleképpen jelenik meg a tányéron: friss, liofizilált, panna cotta, kuli és krém.

img_0167.JPG

Összesítés: Igényes, kreatív konyha, erős desszertpálya, esténként jó szerviz (délben a leterheltség miatt sok a panasz), kissé mufurc háziúr, jó ár/érték arány.

Értékelés: 14 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://fricska.eu/hu/

A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása