Giczi Andor és Nagy Szabolcs a szemtelenül fiatal és tehetséges séfpáros, Csongrádi Csaba pincér-sommelierrel karöltve hívták életre a Dob utcai egységet. A belsőépítész egy sokak számára megoldhatatlan feladatot abszolvált, mégpedig, hogy miként lehet egy pincéből kifejezetten hangulatos éttermet varázsolni. A fiúk a konyhában teszik a dolgukat, miközben Csongrádi Úr szódás és borospalackokkal a kezében járja az asztalokat. Csongrádi Úrral egyébként vigyázni kell, mert pusztán szempillantással képes ölni és ezt nagyon gyakran meg is teszi. A táblán, minden nap megújuló menü.
Fotó: fricska.eu
Borjú bries, fehérrépa, capri. Lágy, tiszta ízű répapürén, kissé szárazkás bríz. Caprigyümölcs, brokkoli és pecsenyelé kiséri. Az apró bakit leszámítva, izgalmas, szép tányér.
Kacsamájpaté, eper. A pástétom vajtúltengésben szenved, máj alig érezhető. Az eper és a jófajta kenyér magára marad.
Gulyásleves. Megfelelően vastag, kifejező ízű lében, jó állagú zöldségek, szaftos marhapofa (1-2 kocka még elfért volna a hús/zöldség arány kedvező alakulásához) és némi apróra vágott füstölt hús. Igazi gulyásleves.
Spárgaleves, sonka. A visszafogottan füstölt, lágy és olvadós sonka, remek betétje a könnyű, tavaszi levesnek.
Kecske, cékla, káposztás rétes. Zsírosabb és szárazabb részeket jó arányban felvonultató, szaftos, göngyölt pecsenye. Garnírung: jól sikerült céklavariációk és kissé fojtós, unalmas rétes.
Szarvas, zeller, feketegyökér, spenót. A gerinc a kívánt fokozaton érkezik, szépen elkészítve. Jól passzolnak hozzá a földes ízek. Intenzíven zelleres püré, karamellizált feketegyökér, parajlevél.
Eper-csoki-karibi. Valóban karibi hangulatot idéz a kókusz, passió, mangó sorbet. Nagyon kellemes az epres-csokis szelet. Az eper ötféleképpen jelenik meg a tányéron: friss, liofizilált, panna cotta, kuli és krém.
Összesítés: Igényes, kreatív konyha, erős desszertpálya, esténként jó szerviz (délben a leterheltség miatt sok a panasz), kissé mufurc háziúr, jó ár/érték arány.
Értékelés: 14 pont (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)
Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.
Az étterem weboldala: http://fricska.eu/hu/
A Facebookon itt, az Instagramon itt találsz rám.