A Zsiday birodalom egyik gyöngyszeme a Várban található Baltazár Hotel és étterem. A chef Litauszki Zsolt. A berendezés laza és ötletes. A pincér visszafogottan kedves, érti a dolgát, az üzletvezető is jelen van, besegít a csapatnak, hogy zökkenőmentesen lemenjen a teltházas ebéd. A borjú tatár fűszerezése túlságosan visszafogott és mivel majonézzel van bekeverve, sajnos az mindent elnyom. A borjú természetes íze, amiről a tatárnak szólnia kéne, nem érezhető, az ételnek nincs karaktere. A gulyásleves leve híg és erőtlen, nem megfelelő húsrészből készült. A libaragu leves túltejszínezett, sótlan, ízetlen, a benne lévő zúza nyújt némi vigaszt. A Josperben készült sertéstarja alacsony hőmérsékleten történt hőkezelést követően kapott felületi pirítást. Jó állagú, ízes hús. A mellé adott szarvasgombás sültburgonya az ebéd fénypontja. A báránygerinc tökéletes médiumra sült, a hús minősége is megfelelő, mellette ízletes zöldségek: sütőtök, répa, káposzta és sült cékla. A nagyon gyenge kezdés után a főételeknél érezni lehetett, hogy a konyha képes magasabb színvonalú ételeket is produkálni.
Összesítés: Fiatalos berendezésű étterem, hullámzó konyhai teljesítménnyel, szakszerű szervizzel. Ünneplésre, romantikus vacsorára kevésbé ajánlott.
Fotó: hetek.hu
Értékelés: 11 pont (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)
Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.
Az étterem weboldala: http://www.baltazarbudapest.com/