Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Baltazár

2015.12.01. 13:55 Gordon Blő

A Zsiday birodalom egyik gyöngyszeme a Várban található Baltazár Hotel és étterem. A chef Litauszki Zsolt. A berendezés laza és ötletes. A pincér visszafogottan kedves, érti a dolgát, az üzletvezető is jelen van, besegít a csapatnak, hogy zökkenőmentesen lemenjen a teltházas ebéd. A borjú tatár fűszerezése túlságosan visszafogott és mivel majonézzel van bekeverve, sajnos az mindent elnyom. A borjú természetes íze, amiről a tatárnak szólnia kéne, nem érezhető, az ételnek nincs karaktere. A gulyásleves leve híg és erőtlen, nem megfelelő húsrészből készült. A libaragu leves túltejszínezett, sótlan, ízetlen, a benne lévő zúza nyújt némi vigaszt. A Josperben készült sertéstarja alacsony hőmérsékleten történt hőkezelést követően kapott felületi pirítást. Jó állagú, ízes hús. A mellé adott szarvasgombás sültburgonya az ebéd fénypontja. A báránygerinc tökéletes médiumra sült, a hús minősége is megfelelő, mellette ízletes zöldségek: sütőtök, répa, káposzta és sült cékla. A nagyon gyenge kezdés után a főételeknél érezni lehetett, hogy a konyha képes magasabb színvonalú ételeket is produkálni.

Összesítés: Fiatalos berendezésű étterem, hullámzó konyhai teljesítménnyel, szakszerű szervizzel. Ünneplésre, romantikus vacsorára kevésbé ajánlott.

 

bar2.jpg Fotó: hetek.hu

Értékelés: 11 pont     (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.baltazarbudapest.com/

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása