Kiváló adottságokkal rendelkező, elegáns étterem a Gellért hegyen. Tiszta időben, a megfelelő asztalnál ülve csodálatos panorámában lehet része a vendégnek. Ottjártunkkor egy 30-40 fős társaság születésnapot ünnepelt, de ez a szerviz minőségén egyáltalán nem érződött. A pincérek végig figyelmesen és profin látták el a feladatukat.
Fotó: helyszinforum.hu
Grillezett kecskesajt, céklatempura és relish. A sajt szerényebb minőségű, de jól volt elkészítve, a céklavariációk remek kísérőnek bizonyultak, néhány csepp olíva olaj azonban, nagyon jót tett volna a tányérnak. A gulyásleves leve édeskés a sok benne főtt sárgarépától, a zöldségek túlkészültek, a marhahús állaga megfelelő, de sajnos csak mutatóba került belőle a csészébe.
Rántott bébicsirke, petrezselymes burgonyapüré. A bébicsirke combok pankómorzsával lettek bundázva, ízes és szaftos, nagyon jó interpretációja a rántott csirkének, a mellé kínált burgonyapüré viszont neutrális és vajszegény. Szarvasgerinc, édesburgonya, polenta, füge. A bélszín szép médiumra készült, mégis száraz, nélkülöz minden húsnedvet, ami arra enged következtetni, hogy az alapanyag fagyasztva érkezett a konyhára. A köretek mint, látványra, mint ízre és állagra is méltó kísérői lehettek volna egy jó minőségű húsnak.
Csokoládé szuflé meggyszorbet. A tálalás kissé kilógott a sorból, de a csokoládé megfelelő állagú, nem túl édes, a sorbet egészen kiemelkedő. A klasszikus desszert, minden eleme nagyon jó lett elkészítve, nem úgy, mint a Három csokoládé mousse torta, paprika-málna sorbet. A mousse torta teljes mértékben érdektelen, zselatinos állagú, nem úgy tűnt, mint ha a konyhán készült volna.
Összesítés: A lokációhoz képest, korrekt árak és figyelmes szerviz mellett, gyengén muzsikáló konyhai teljesítmény tapasztalható. Panorámás asztalt foglalva, randevúra, romantikus vacsorára kimondottan ajánlott.
Értékelés: 10 pont (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)
Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.
Az étterem weboldala: http://www.busulojuhasz.hu/