Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Búsuló Juhász

2015.12.19. 12:29 Gordon Blő

Kiváló adottságokkal rendelkező, elegáns étterem a Gellért hegyen. Tiszta időben, a megfelelő asztalnál ülve csodálatos panorámában lehet része a vendégnek. Ottjártunkkor egy 30-40 fős társaság születésnapot ünnepelt, de ez a szerviz minőségén egyáltalán nem érződött. A pincérek végig figyelmesen és profin látták el a feladatukat.

1218.jpgFotó: helyszinforum.hu

Grillezett kecskesajt, céklatempura és relish. A sajt szerényebb minőségű, de jól volt elkészítve, a céklavariációk remek kísérőnek bizonyultak, néhány csepp olíva olaj azonban, nagyon jót tett volna a tányérnak. A gulyásleves leve édeskés a sok benne főtt sárgarépától, a zöldségek túlkészültek, a marhahús állaga megfelelő, de sajnos csak mutatóba került belőle a csészébe.

20151213_120427177_ios.jpg

Rántott bébicsirke, petrezselymes burgonyapüré. A bébicsirke combok pankómorzsával lettek bundázva, ízes és szaftos, nagyon jó interpretációja a rántott csirkének, a mellé kínált burgonyapüré viszont neutrális és vajszegény. Szarvasgerinc, édesburgonya, polenta, füge. A bélszín szép médiumra készült, mégis száraz, nélkülöz minden húsnedvet, ami arra enged következtetni, hogy az alapanyag fagyasztva érkezett a konyhára. A köretek mint, látványra, mint ízre és állagra is méltó kísérői lehettek volna egy jó minőségű húsnak.

20151213_121824865_ios.jpg

20151213_121837265_ios.jpg

Csokoládé szuflé meggyszorbet. A tálalás kissé kilógott a sorból, de a csokoládé megfelelő állagú, nem túl édes, a sorbet egészen kiemelkedő. A klasszikus desszert, minden eleme nagyon jó lett elkészítve, nem úgy, mint a Három csokoládé mousse torta, paprika-málna sorbet. A mousse torta teljes mértékben érdektelen, zselatinos állagú, nem úgy tűnt, mint ha a konyhán készült volna.

20151213_125057379_ios.jpg

20151213_125047540_ios.jpg

Összesítés: A lokációhoz képest, korrekt árak és figyelmes szerviz mellett, gyengén muzsikáló konyhai teljesítmény tapasztalható. Panorámás asztalt foglalva, randevúra, romantikus vacsorára kimondottan ajánlott.

Értékelés: 10 pont     (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://www.busulojuhasz.hu/

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása