Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Borkonyha

2016.01.13. 18:09 Gordon Blő

Laza, bisztró stílusú étterem a belvárosban, 2014. óta 1 Michelin csillagos minősítéssel. A séf Sárközi Ákos, aki remek érzékkel komponálja meg az egyszerű vagy éppen összetettebb, magas színvonalú bisztró ételeket. A nagy tudású, de szerény séf személyiségét talán az alábbi, rövid videó szemlélteti a legjobban. Az ominózus felvételen Világevő Jókuti András próbálja Sárközi Ákos tudtára adni, hogy a mai naptól Michelin csillag büszke tulajdonosa, de ezt a séf szisztematikusan hárítja, és nem akarja elhinni.

Az étterem általában teltházas ebédekkel és vacsorákkal megy, de a barátságos szerviz rutinosan működik. Kacsamáj „fekete földben”, céklaspagetti, mazsolakrém. A nagyszerűen elkészített máj kívül pirult, belül selymesen krémes, a spagettire vágott savanyított cékla kellő savasságot biztosít, a nem tolakodóan édes mazsolakrém is betölti szerepét. Bónuszként kevés, nagyon jóízű parajkrém és tintahal tintájával színezett morzsa, ami leginkább show elem.

20160109_120739768_ios.jpg

Lepényhal karfiollal. Jól elkészített, szaftos hal, extra ropogós bőrrel, remek kísérettel. Lágy karfiolpüré, pirított fehér, sárga és zöld karfiolrózsa, és az összekapcsolásért felelős, diszkrét vajmártás.

20160109_120756932_ios.jpg

Halerőleves édesköménnyel és tengeri spárgával. A leves kissé erőtlen, visszafogott. Jót tesz neki a friss koriander és a pirított édeskömény. Halbetétként lazac, melyet pácolás és a forró leves hője készített el, és egy uborkába tekert, fogas galuska (egyfajta prád).

20160109_123227743_ios.jpg

Savanyú káposzta leves rákkal. Kellemesen savanyú leves, jó állagú rákkal, roppanós káposztával. Sajnos, miután a kevés rákhús elfogy, a leves hamar unalmassá válik.

20160109_123202182_ios.jpg

Báránylapocka, körte, mandula, sütőtök. Jó minőségű, szaftos lapocka, (igazi „báránysült”) megfelelő mennyiségű jus-vel, köretként sütőtök krém, pirított répák, körtegolyó és körtekrém, aprított mandula, sonkacsipsz és kevés fűszerolaj, egytől-egyig kiválóan elkészítve.

20160109_125809037_ios.jpg

Mangalica trió répákkal. Markáns, jóízű, göngyölt császárhús, panko morzsában sült véres hurka, és szépen sütött szűzpecsenye, mely kissé száraz és alul aromatizált (a maghőmérséklete biztos nem ment a kívánt fölé, de még sem elég szaftos, ennek több oka is lehet), sajnos nem egy ligában játszott a császárhússal. Mellettük citromsárga répapüré, pirított bébi répa, cukkini, kukorica és jus.

20160109_125744687_ios_1.jpg

Összesítés: Hihetetlenül jó, ár-érték arányú étterem, magas színvonalon elkészített ételek, barátságos pincérek, télen hamisítatlan bisztróélmény, terasz szezonban esténként, emelkedettebb hangulat.

Értékelés: 15 pont     (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://borkonyha.hu/

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása