Gordon Blő

Az étteremkritikus és az étteremkritika nem ördögtől valók. A jó étteremkritikus kellő szakmai ismerettel és alázattal rendelkezik, nyitott, folyamatosan képezi magát, követi a trendeket. Nem előítéletes, kritikái nem rosszindulatúak. Tevékenysége nem öncélú, csak is a gasztronómia fejlődését szolgálja.

Gordon Blő törekszik a fent leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, kilétét homály fedi, ezért nem megvesztegethető, nem hívható el étterem megnyitókra, sajtóeseményekre és ingyen vacsorákra.

Elmegy, elfogyasztja ebédjét, vacsoráját, kifizeti a számlát, majd megírja tapasztalatait.  

 

Facebook

Instagram

Instagram

Címkék

e-mail

gordonblohungary[kukac]gmail.com

Laci! Konyha!

2016.04.04. 12:25 Gordon Blő

Van egy érdekes designnal megáldott szuterén a Hegedűs Gyula utcában, ahol az ad hoc betérő biztosan meglepődik a vacsora végeztével. A meglepetésért Mogyorósi Gábor a felelős, aki korábban, többek között a Lou-Lou-ban, a Csalogány 26-ban és az Aranyszarvasban edződött. Jellemzően bátor és kísérletező, nem kenyere az uniformizálódás. Az étterem hangulata kissé ambivalens, de a szerviz, az esti félhomály, no meg az ételek, hamar helyrebillentik az egyensúlyt.

mogyorosi-gabor_8457.jpg

Fotó: gaultmillau.hu

20160325_131356873_ios.jpg

Szürkemarha szív, feketerizs ropogós, gyömbéres uborka.  Fényezett marhaszív, habos zöldmajonéz, uborka kockák és a szépiatintával színezett ropogós, aminek jót tett volna a són kívül némi plusz aroma, így csak textúrát adott. Ettől függetlenül, izgalmas előétel.

20160324_192903023_ios.jpg

Kacsaleves, kacsamáj. Kivételesen jó, ázsiai beütésű mesterleves. Szójaszósz, citromfű, koriander és lime ízesíti, betétek: jófajta ramentészta és jól időzített kacsamáj. Mély ízek és frissesség. Ez a mesterleves minden nap elérhető, mert, hogy pont ez a lényege.

20160324_193003037_ios.jpg

Halleves, rántott shitake, medvehagyma. Testes hallevesben borsmustár és medvehagyma. Érdekes betét a lében lévő rántott gomba (mellette is van egy), de működik.

20160325_132315152_ios.jpg

Onglet, árpakása, szalonnás langyos fejes saláta. Jól készített, szaftos onglet, ami önmagában egy élmény. Paprikás (nem fűszerpaprika), visszafogottan savas, jóízű árpakása, langyos salátaszív izzasztott szalonnával és meleg, ecetes dresszinggel. Egy egyszerű étel tökéletes interpretációja.

20160324_195905181_ios.jpg

Bőrös malaclapocka, burgonyafőzelék, kecskesajt, sóska, tojás. Picit túlkészült, de még bőven tűréshatáron belüli, glasszírozott lapocka, külön, szépen roppanó bőrrel. Garnírung: 2-3 milliméteresre vágott burgonyából, sűrítés nélküli, köményes főzelék kevés kecskesajttal és buggyantott tojás.

20160324_200024409_ios.jpg

Ököruszály, lúdgége tészta, shimeji, kápihab. Csontról lefejtett, kellemesen zsíros hús, barnított tészta, természetes ízű kápiahab, jó állagú gomba és savval szépen megtáplált pecsenyelé.

20160325_133523291_ios.jpg

Tápiókapuding, gránátalma, jázminos csokoládé. Csokikehelyben tejberizsszerű tápiókapuding, jól eltalált jázminos csokoládékrém, gyümölcs és némi csoki ropogós. Méltó lezárása az ételsornak.

20160324_202343498_ios.jpg

Összesítés: Mogyorósi Gábor kifinomult és kísérletező stílusban, hétről hétre megújított kínálatot kreál. Szokatlan párosításai és a különleges alapanyagok felhasználása teszik egyedivé, bátran nyúl olcsóbb, de annál sokoldalúbb húsrészekhez (sajnos ez a tulajdonság hiányzik sok élvonalbeli konyháról). Lánykérésre, ünnepi vacsorákra nem a legalkalmasabb helyszín, de ezeket leszámítva tökéletes választás.

Bónusz

A konyha fotocellás ajtaja értelemszerűen gyakran nyílik, ezért a megfelelő asztalnál ülve, belátás nyílik a „műhely” bizonyos részére. Az egyik ilyen bepillantás alkalmával egy kakukktojás személy tűnt fel szakácskabátban. Azt nem tudni mi járatban volt ott, de Huszár Krisztián és Mogyorósi Gábor egy konyhán, több mint megnyugtató.

Értékelés: 15 pont   (a pontozásról bővebben itt olvashatsz)

Az adott pontszám a teszt napján tapasztalt teljesítményt tükrözi.

Az étterem weboldala: http://lacikonyha.com/

Facebook evidens, de kövess az Instagramon is, mert ott máshol nem megjelenő tartalmakkal találkozhatsz.

  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása